Bevægelse i dagligdagen

Adelgårdens vuggestue har fokus på børnenes muligheder for bevægelse i dagligdagen

Vi skaber læringsmiljøer med fokus på bevægelse for børnene. Børnene må derfor gerne kravle op på vores møbler. Vi oplever at børnene, når der er skabt rum for deres initiativer og bevægelse, inviterer hinanden op til leg.

Nogle børn starter med at løbe fra den ene ende af lokalet til den anden mens de griner, dette skaber opmærksomhed hos andre børn i gruppen, som får lyst til at løbe med. Pludselig kaster et af børnene sig fra gruppen på madrassen og ruller rundt eller slår en kolbøtte, straks er der nogle af de andre børn som lader sig inspirere og skal også lige prøve at rulle. Sådan oplever vi at de kan bygge ovenpå en bevægelsesleg som et barn eller to har sat i værk. Børnene er glade for disse lege og hygger sig og griner ofte hjerteligt under forløbet.

Oplevelser som ovenstående har gjort at vi er meget nysgerrige på hvordan vi som personalegruppe tænker bevægelse ind som en naturlig del af dagligdagen.

Legetøj er tilvalg

Vi oplever, at vi har færre konflikter børnene imellem når der er skabt rammer for bevægelse og leg i forhold til da vi havde kasser med legetøj stående fremme på stuerne. Vi har derfor valgt at flytte alt legetøjet ind på vores værksted. Bøger er dog fast inventar på stuerne.

Har vi lyst til at lege med togbane eller bygge med Duplo klodser, så henter vi dette frem sammen med de børn, som vi tænker skal have dette som en aktivitet.

Legepladsen

Vores legeplads ligger i samme plan som huset. På legepladsen er der en sandkasse, legehuse, kravlerør og væg med klatregreb, et legeskib med rutsjebane, grønne planter, cykler og “vejbane”og diverse legetøj.

Ture

Vi tager på ture i området f.eks. Kongens Have, Botanisk Have, legepladser, Havnen, Nyhavn, Kastellet og Amaliehaven. Vi tager på heldagsudflugt til vores udflytterbørnehave Vildroseholm.

Eksempel Vi går på ture i naturen omkring os. De største børn går selv, da vi har fokus på at børnene bevæger sig så meget som muligt. Vi løber rundt på græsset i parken. Børnene samler de flotte kastanjer op som vi tager med tilbage til vuggestuen.
Kastanjerne kommes i små poser med en hilsen fra vuggestuen med muligheden for at lave kastanjedyr derhjemme, mens børnene fortæller om dagens tur.