Traditioner

Vi har mange dejlige traditioner i Adelgården.

Mor-dag Vi afholder mor-dag i udflytteren i foråret, hvor alle børnenes mødre, bedstemødre, tanter, moster og fædre bliver inviteret til en fælles dag i Tørslev. Vi starter  med morgenkaffe og brød og ost inden vi går i gang med dagens program. Der er sat nogle praktiske opgaver på programmet, som vi som personale kunne bruge en hånd til. .Til frokost samles vi og spiser vores egen medbragt frokost. Denne dag er en festdag, som vi alle ser frem til, en dag som summer af aktivitet og rigtige mange voksne i udflytteren. Skulle du være forhindret i at deltage på dagen er du altid velkommen til at sende et andet familiemedlem med i stedet for. Det er selv en festdag uden eget familiemedlem med, da den bedste vens mor jo altid har en ledig hånd, som kan holdes i på vej ned til marken.

Blomstens dag I foråret afholder vi i vuggestuen en Blomstens Dag. Denne dag står i de grønne fingres tegn! Børnene er velkomne til at medbringe egen krydderurteplante til dagen. Vi oplever at børnene har større ansvarsfølelse og lyst til at passe på planterne, når de selv har været med til at vælge dem til vuggestuen. Alle store som små har travlt med at fylde jord i vores krukker og blomsterkasser, der skal udvælges planter, som skal sættes ned i de huller, som vi laver til dem og sluttelig ikke at forglemme – så skal alle planterne vandes. Vi kan alle sammen efter endt formiddag glæde os over hvor flot legepladsen er blevet med alle de duftende krydderurter.

Bedste-oldeforældredag Vi inviterer i maj alle bedste og oldeforældre til at tilbringe en formiddag sammen med os i vuggestuen. Vi byder på en kop kaffe/the på legepladsen, hvor vi sammen starter med et par sanglege. Børnene hygger sig med at vise vuggestuen og vennerne frem for bedste, som får sat ansigter på de små venner og personalet. Vi vinker farvel til alle bedste- og oldeforældrene inden frokost og så er det blevet tid til en lille lur.

Sommerfesten Den sidste lørdag i august drager vi traditionen tro af sted i busser fra Adelgade op til vores udflytter i Tørslev. Dette er en dag hvor HELE institutionen er sammen og hygger  i de dejlige landlige omgivelser. Børnene har travlt med at vise udflytteren frem for forældrene. For nogle af vuggestueforældrene er det første gang de ser udflytteren med egne øjne. Inden vi spiser frokost, skal alle børnene prøve kræfter med nogle af vores boder. Der skal baskes kartofler, som kommer hurtigt ud af nedløbsrøret, plastikænderne skal skydes væk med brandsprøjten, der graves efter guld i sandkassen og alle skal prøve om de kan gribe den flyvende flødebolle fra flødebollemaskinen. Der er selvfølgelig ingen fest uden en omgang ansigtsmaling.

Om eftermiddagen går vi på opdagelse nede på marken, hvor der altid er bålhygge med popcorn, kaffe og kage og børnene viser deres yndlingslegesteder til familien.

Efter endnu en vellykket sommerfest finder vi alle trætte vores plads i bussen og så går turen tilbage mod byen.

Koloni i september  Her tager de største børn på koloni til Skovly ved Præstø. Vi tager af sted mandag morgen og er tilbage igen fredag eftermiddag. Det er svært at komme med ændringer til programmet – da børnene fastholder at der hører en skattejagt, en nattøjs discofest, biograf og masser af bålmad med bagning af verdens længste snobrød til en koloni.

Far-dag I efteråret afholder vi selvfølgelig også en dag, hvor fædrene, bedstefædrene, onkler og mødre bliver inviteret til en fælles dag i Tørslev. Vi starter med kaffe/the og brød med ost inden vi går i gang med dagens program. Det summer af aktivitet hele dagen, når der bliver knoklet med de mange praktiske opgaver, som vi har brug for en hånd til. Til frokost spiser vi samlet vores egen medbragt mad. På hjemturen må selv den sejeste far hvile øjnene lidt. Denne dag er en festdag som vi alle ser frem til, en dag som summer af aktivitet og rigtige mange voksne i udflytteren. Skulle du være forhindret i at deltage på dagen er du altid velkommen til at sende et andet familiemedlem med i stedet for. Det er en festdag selvom man ikke selv har eget familiemedlem med, da den bedste vens far jo altid har en ledig hånd, som kan holdes i på vej ned til marken.