Kontakt med dyrene

Vi har egne høns og kaniner i to bure tæt ved gården.

Kaninerne elsker at grave huller i deres lille løbegård og gør nogle ihærdige forsøg på at slippe fri. Børnene er med til at fordre kaninerne og de vil også meget gerne kæle med dem. Kaninerne er dog ikke altid lige interesseret i at blive kælet med, så de skynder sig at løbe væk, når børnene kommer ind i løbegården.

Børnene starter morgenen med at gå ind i hønsehuset, da det jo altid er spændende at se om der skulle ligge nogle æg i rederne. Børnene stikker hænderne ind under hønsene for at få fat i de varme æg. Børnene skiftes til at få en lille bakke æg med hjem til far og mor.

Hønsene løber frit oppe ved gården hele dagen og de syntes at dagens højdepunkt er, når de kan støvsuge jorden for krummer efter børnenes frokost.

Vi har flere store jordvolde på marken, som børnene ynder at grave huller i, da der altid dukker nogle små insekter frem af jorden.

Vores ræv
Vores ræv

I forrådnelseskassen følger vi nøje,  hvordan den døde svane/hare/ræv, som vi er heldige at finde på turene, bliver forvandlet til skeletter ved hjælp af mange forskellige insekter, som smæsker sig i vores fundne skatte.

Hvert forår følger vi nøje med  i vandrefalkenes aktiviteter omkring falkekassen. Det  lykkedes nogle år for falke parret at “få lov” til at blive i reden. Vi kan sammen med det  travle forældrepar  følge med i ungernes trivsel og måske endda være heldige at se når,  de store unger forlader reden senere på sommeren.

Når vi er på ture med børnene er alle på udkig efter spor og tegn på dyrelivet omkring os. Vi har indkøbt “nat-kamera”, som vi har megen fornøjelse af at sætte op forskellige steder i skoven i håbet om at der er nogle spændende dyr, som bliver filmet, når de bevæger sig ind foran kameraet i nattens mulm og mærke. Vi har set film med fasaner og hjorte. Det er endnu ikke lykkedes os at få en optagelse med ræven selvom kameraet har hængt lige over indgangen til rævehulen.

Personalet henter inspiration til dagligdagen med børnene bl.a. ved at deltage i kurser. Dette da vi havde besøg af en naturvejleder, som på en tur rundt i vores område kunne inspirere os med at skærpe vores nysgerrighed på naturen omkring os.