Udflytterens dejlige omgivelser

BÅLlegehus ved gården

Til gården hører selvfølgelig en lade som bruges flittigt især i de kolde måneder. Vi leger i høet, spiller hockey og bruger vores scene til sang og dans. I december minder den  om  julemandens værksted, når der skal laves hemmeligheder til mor og far.

Legehuset er ligeledes et yndet sted for børnene at lege. Der tilbringes megen tid i sandkassen foran legehuset og ikke mindst efter sommerfesten, hvor man kan være heldig at finde en overset guldklump i sandet. Stakittet rundt om legehuset dekoreres af børnene og mødrene på årets mor-dag.

Bålpladsen er stedet, hvor alle mødes. Her kan vi varme os lidt i de kolde måneder, hygge med en pandekage, give en hånd med grøntsagerne til suppen, snitte en kniv, lege i shelteret og der er altid en voksen, som er frisk på at kramme og få en god snak med.

I vores køkkenhaver gør vi os vældige umage med at passe vores jordbær, græskar, kartofler, jordskokker, solsikker, gulerødder, hindbærbuske, smukke sommerblomster, løg og porrer. Ungerne elsker at hakke og høste og smage på lækkerierne når det værste jord og snavs er børstet af.

Med vores minibus suser vi til grusgraven og fanger fisk til vores akvarium, nyder udsigten fra toppen og brygger en kop te i shelteret. Den giver os også mulighed for at besøge de store skove nede ved fjorden, suse over og nærstudere Orø færgen eller i det hele taget bare tage på eventyr ud i det blå/grå. Biblioteket i Frederikssund er ligeledes et yndet udflugtssted.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tager på cykeltur med vores Christiania cykler ”Hugin” og ”Munin” ned til fjorden. Børnene elsker at fiske fra badebroen og siger hellere ikke nej til en soppetur i det dejlige varme og meget lave vand.

Vi besøger naboerne for at hilse på deres grise, køer, enormt vrede tyre, en enkelt lama og søde påskelam og vi køber grøntsager ovre hos Ægge Erna. Vi samler kartofler på naboens mark, når maskinerne har gjort deres arbejde og holder øje med de mange maskiner på naboernes marker.

Vi tager på tur til den gamle skallefabrik og løber op og ned af de store bakker eller vi kan gå ned til vores egen ”huleskov” og bygge videre på hulerne. På tilbagevejen må vi lige se efter om hullet til rævehulen stadig er der.